Меню
Меню
5 съвета за сияйна кожа

26.05.2022 17:45:09

5 съвета за сияйна кожа

След години на изследвания и много практически опит, ние знаем, че без значение какъв е вашият тип кожа, има някои неща, които всеки трябва да прави, за да помогне на кожата си да бъде здрава и витална. Ако имате нужда от съвети за получаване на здрава кожа, продължете да четете, за да разширите познанията си за първокласната грижа за кожата и да научите какво можете да направите, за да имате винаги гладка, чиста и сияйна кожа

Грижата за кожата може да бъде доста непосилна задача, когато започнете да разглеждате всички налични продукти на пазара. Има почистващи препарати и тонери, ексфолианти и овлажнители, както и редица процедури, които можете да направите. Така че не е чудно, че толкова много от нас се объркват какво трябва да правят и кои продукти трябва да използват. Изведохме пет най-добри съвета за здрава кожа, които можете да добавите към рутината си за грижа за кожата, за да поддържате кожата си хидратирана, да намалите появата на фини линии и много други.

Ексфолирайте

Ако все още не ексфолирате кожата си, като част от седмичната си рутина, определено трябва да започнете! Този процес на премахване на най-външния слой на кожата осигурява редица ползи за цялостното здраве на кожата ви. Първо, помага за отпушване и минимизиране на външния вид на порите ви, като премахва задържаната мръсотия по повърхността на лицето ви. Ексфолирането също помага да подготвите кожата си за всички продукти, които решите да поставите след това. Тъй като всички тези мъртви кожни клетки и замърсявания са изчезнали, всички допълнителни продукти ще могат да проникнат по-добре в кожата и да бъдат по-ефективни.

Препоръчваме ексфолиране поне два до три пъти седмично. Но видът ексфолиант, който изберете, и честотата, с която го използвате, ще зависят от типа на кожата ви. Когато става въпрос за тип, можете да използвате физически или химически ексфолианти, въпреки че някои продукти за грижа за кожата използват комбинация от тези два метода. Физическият ексфолиант използва абразивно вещество, за да помогне за повдигането на мъртвите кожни клетки от повърхността на лицето ви. Химическият пилинг използва вещества като киселини или ензими, за да разтвори всички останали мъртви клетки по кожата ви. Най-общо казано, тези с чувствителна кожа ще искат да изберат по-нежен ексфолиант и да го използват по-рядко.

Търсите добър ексфолиращ продукт? Препоръчваме пилинг гелът Pyunkang Yul 100 ml

                                             

Удвоете хиалуроновата киселина

Хиалуроновата киселина се намира естествено в телата ни като основен елемент на нашите съединителни тъкани в кожата, хрущялите, ставите и очите. Основната му функция е да смазва ставите ни, но също така поддържа кожата ни, като я хидратира. За съжаление обаче, нашите естествени нива на хиалуронова киселина започват да намаляват около 40-годишна възраст, което може да доведе до загуба на влага и обем на кожата. Така че прилагането на хиалуронова киселина върху лицето ви може да има редица предимства, включително регулиране на нивата на влажност на кожата ви.

С всички тези предимства, най-лесният начин да подобрите външния вид на кожата си през следващата година е да удвоите прилагането на хиалуронова киселина. Тя предлага да нанесете един слой и да го оставите да изсъхне, преди да нанесете втория слой от продукта. Кожата ви е по-суха през зимните месеци и хиалуроновата киселина действа като вода за кожата ви, просто трябва да сте сигурни, че я поддържате хидратирана и двойното нанасяне може да ви помогне да направите точно това

Двойно почистване

С навлизането на корейската козметика в България се появиха практики за грижа за кожата, т.нар. двойно почистване, което наскоро отбеляза скок тук и препоръчваме да се приеме тази практика през нощта, особено след носене на грим. Както звучи, процесът включва измиване на лицето ви два пъти, първо с почистващ препарат на маслена основа, а вторият с почистващ препарат на водна основа, специфичен за вашия тип кожа. Използването на почистващ препарат за масло изглежда противоречиво за повечето, но тези продукти могат да бъдат особено ефективни при нежно разтваряне на трудно отстраняващ грим, като същевременно премахват замърсителите от околната среда от повърхността на кожата. Почистващите препарати на маслена основа също могат да премахнат излишното масло от повърхността на кожата ви и да балансират бъдещото производство на себум, тъй като прекалено сухата кожа често води до повишеното му производство. Освен това, премахвайки всякаква повърхностна мръсотия, това първоначално почистване позволява на следващото почистващо средство да проникне по-дълбоко в порите ви и да почисти лицето ви по-ефективно.

Вашето почистващо средство на водна основа трябва да бъде проектирано така, че да отговори специално на проблемите на вашия специфичен тип кожа: нормална, мазна или склонна към акне, суха, комбинирана, чувствителна или дори стареене. Това второ измиване премахва всички задържани замърсявания или остатъци, които са останали от вашето масло за почистване и ви оставя чисто лице.

Препоръчваме Почистващо олио FarmStay с хиалуронова киселина 300 ml

                                                    

Използвайте масла за лице

В по-широката общност за грижа за кожата нарастват маслата за лице. Вероятно все още не сте въвели тази стъпка в рутината си и това е добре – определено може да бъде плашещо. Но ако искате да постигнете здрава, блестяща кожа, това е продукт, който вече не можете да си позволите да пропускате. Като всеки продукт, можете да намерите масло за лице за почти всяка грижа за кожата, към която искате да се насочите. Но разликата с маслата е, че активните съставки, които са ефективни при лечението на тези проблеми, често ще бъдат по-концентрирани в маслото. Но в допълнение към предоставянето на тези съставки, маслата предоставят няколко други предимства:

Seal in Moisture – маслото може да бъде особено полезно през зимните месеци, тъй като спомага за задържането на влагата. В зависимост от конкретното масло, което изберете, те могат да осигурят допълнително подхранване на кожата и да помогнат за попълване на естествената бариера на кожата, поддържайки кожата ви свежа и здрава.

Придава блясък - застаряващата или изветряла кожа може да изглежда суха, тъй като кожата ви естествено произвежда по-малко себум в тези състояния. Така че използването на масло може да помогне за насърчаване на влагата и насърчи сияеща кожа.

Предпазва от елементите - Точно както маслата могат да запечатат влагата и други продукти в кожата ви, то също може да ви помогне да се предпазите от външни замърсители или други вредни елементи. Ако нанесете масло към края на вашия режим за грижа за кожата, то действа като бариера върху външния слой на кожата.

Хидратирайте отвътре навън

Едно от нещата, които повечето хора забравят, са че повечето хора пренебрегват приема на вода. Ако искате здрава кожа, трябва да пиете много вода! Тя ни каза, че трябва да пиете минимум 2,5 литра на ден, ако искате да поддържате блестяща и сияйна кожа. На повечето хора това звучи като много вода, но ако случаят е такъв, вероятно не пиете почти достатъчно вода. Винаги носете голяма бутилка с вода със себе си.

Пиенето на много вода също помага на тялото ви да се отърве от всички токсини, задържани в органите ви, включително в кожата. Някои дори съобщават за редуциране на акне, тъй като увеличават приема на вода, въпреки че проучванията около тези резултати са недостатъчни. Независимо от това, пиенето на повече вода определено няма да има отрицателно въздействие върху кожата ви!

Надяваме се, че това ви помага да се чувствате уверени и готови да постигнете целите си за грижа за кожата. Като добавите само тези пет правила към вашия режим, можете драстично да подобрите вида на кожата си и да се изправите пред света с най-сияещия си вид досега.

Коментари

Discountler
Discountler 12.03.2023 Предоставяте ли отстъпка за тези продукти за грижа за кожата?

Остави коментар

Бюти блог

Блог

5 съвета за сияйна кожа

5 съвета за сияйна кожа

След години на изследвания и много практически опит, ние знаем, че без значение какъв е вашият тип кожа, има някои неща, които всеки трябва да прави, за да След години на изследвания и много практически опит, ние знаем, че без значение какъв е вашият тип кожа, има някои неща, които всеки трябва да прави, за да 2022-05-26T17:45:15+03:00 5 съвета за сияйна кожа

<p>След години на изследвания и много практически опит, ние знаем, че без значение какъв е вашият тип кожа, има някои неща, които всеки трябва да прави, за да помогне на кожата си да бъде здрава и витална. Ако имате нужда от съвети за получаване на здрава кожа, продължете да четете, за да разширите познанията си за първокласната грижа за кожата и да научите какво можете да направите, за да имате винаги гладка, чиста и сияйна кожа</p> <p>Грижата за кожата може да бъде доста непосилна задача, когато започнете да разглеждате всички налични продукти на пазара. Има почистващи препарати и тонери, ексфолианти и овлажнители, както и редица процедури, които можете да направите. Така че не е чудно, че толкова много от нас се объркват какво трябва да правят и кои продукти трябва да използват. Изведохме пет най-добри съвета за здрава кожа, които можете да добавите към рутината си за грижа за кожата, за да поддържате кожата си хидратирана, да намалите появата на фини линии и много други.</p> <p></p> <h3>Ексфолирайте</h3> <p>Ако все още не ексфолирате кожата си, като част от седмичната си рутина, определено трябва да започнете! Този процес на премахване на най-външния слой на кожата осигурява редица ползи за цялостното здраве на кожата ви. Първо, помага за отпушване и минимизиране на външния вид на порите ви, като премахва задържаната мръсотия по повърхността на лицето ви. Ексфолирането също помага да подготвите кожата си за всички продукти, които решите да поставите след това. Тъй като всички тези мъртви кожни клетки и замърсявания са изчезнали, всички допълнителни продукти ще могат да проникнат по-добре в кожата и да бъдат по-ефективни.</p> <p>Препоръчваме ексфолиране поне два до три пъти седмично. Но видът ексфолиант, който изберете, и честотата, с която го използвате, ще зависят от типа на кожата ви. Когато става въпрос за тип, можете да използвате физически или химически ексфолианти, въпреки че някои продукти за грижа за кожата използват комбинация от тези два метода. Физическият ексфолиант използва абразивно вещество, за да помогне за повдигането на мъртвите кожни клетки от повърхността на лицето ви. Химическият пилинг използва вещества като киселини или ензими, за да разтвори всички останали мъртви клетки по кожата ви. Най-общо казано, тези с чувствителна кожа ще искат да изберат по-нежен ексфолиант и да го използват по-рядко.<br /><br /></p> <p>Търсите добър ексфолиращ продукт? Препоръчваме <a href="https://www.beautyarmy.bg/product/piling-gel-pyunkang-yul-100-ml">пилинг гелът Pyunkang Yul 100 ml</a></p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26031/files/image/piling-gel-pyunkang-yul-100-ml-image_61cc53594291e.webp" width="340" height="346" /></p> <p></p> <h3>Удвоете хиалуроновата киселина</h3> <p>Хиалуроновата киселина се намира естествено в телата ни като основен елемент на нашите съединителни тъкани в кожата, хрущялите, ставите и очите. Основната му функция е да смазва ставите ни, но също така поддържа кожата ни, като я хидратира. За съжаление обаче, нашите естествени нива на хиалуронова киселина започват да намаляват около 40-годишна възраст, което може да доведе до загуба на влага и обем на кожата. Така че прилагането на хиалуронова киселина върху лицето ви може да има редица предимства, включително регулиране на нивата на влажност на кожата ви.</p> <p>С всички тези предимства, най-лесният начин да подобрите външния вид на кожата си през следващата година е да удвоите прилагането на хиалуронова киселина. Тя предлага да нанесете един слой и да го оставите да изсъхне, преди да нанесете втория слой от продукта. Кожата ви е по-суха през зимните месеци и хиалуроновата киселина действа като вода за кожата ви, просто трябва да сте сигурни, че я поддържате хидратирана и двойното нанасяне може да ви помогне да направите точно това</p> <p></p> <h3>Двойно почистване</h3> <p>С навлизането на корейската козметика в България се появиха практики за грижа за кожата, т.нар. двойно почистване, което наскоро отбеляза скок тук и препоръчваме да се приеме тази практика през нощта, особено след носене на грим. Както звучи, процесът включва измиване на лицето ви два пъти, първо с почистващ препарат на маслена основа, а вторият с почистващ препарат на водна основа, специфичен за вашия тип кожа. Използването на почистващ препарат за масло изглежда противоречиво за повечето, но тези продукти могат да бъдат особено ефективни при нежно разтваряне на трудно отстраняващ грим, като същевременно премахват замърсителите от околната среда от повърхността на кожата. Почистващите препарати на маслена основа също могат да премахнат излишното масло от повърхността на кожата ви и да балансират бъдещото производство на себум, тъй като прекалено сухата кожа често води до повишеното му производство. Освен това, премахвайки всякаква повърхностна мръсотия, това първоначално почистване позволява на следващото почистващо средство да проникне по-дълбоко в порите ви и да почисти лицето ви по-ефективно.</p> <p>Вашето почистващо средство на водна основа трябва да бъде проектирано така, че да отговори специално на проблемите на вашия специфичен тип кожа: нормална, мазна или склонна към акне, суха, комбинирана, чувствителна или дори стареене. Това второ измиване премахва всички задържани замърсявания или остатъци, които са останали от вашето масло за почистване и ви оставя чисто лице.</p> <p>Препоръчваме <a href="https://www.beautyarmy.bg/product/pochistvashto-olio-farmstay-s-hialuronova-kiselina">Почистващо олио FarmStay с хиалуронова киселина 300 ml</a></p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26031/files/image/pocistvaso-olio-farmstay-s-hialuronova-kiselina-image_61e1dd5e6bf34_1280x1280.jpeg" width="269" height="271" /></p> <h3>Използвайте масла за лице</h3> <p>В по-широката общност за грижа за кожата нарастват маслата за лице. Вероятно все още не сте въвели тази стъпка в рутината си и това е добре &ndash; определено може да бъде плашещо. Но ако искате да постигнете здрава, блестяща кожа, това е продукт, който вече не можете да си позволите да пропускате. Като всеки продукт, можете да намерите масло за лице за почти всяка грижа за кожата, към която искате да се насочите. Но разликата с маслата е, че активните съставки, които са ефективни при лечението на тези проблеми, често ще бъдат по-концентрирани в маслото. Но в допълнение към предоставянето на тези съставки, маслата предоставят няколко други предимства:</p> <p>Seal in Moisture &ndash; маслото може да бъде особено полезно през зимните месеци, тъй като спомага за задържането на влагата. В зависимост от конкретното масло, което изберете, те могат да осигурят допълнително подхранване на кожата и да помогнат за попълване на естествената бариера на кожата, поддържайки кожата ви свежа и здрава.</p> <p>Придава блясък - застаряващата или изветряла кожа може да изглежда суха, тъй като кожата ви естествено произвежда по-малко себум в тези състояния. Така че използването на масло може да помогне за насърчаване на влагата и насърчи сияеща кожа.</p> <p>Предпазва от елементите - Точно както маслата могат да запечатат влагата и други продукти в кожата ви, то също може да ви помогне да се предпазите от външни замърсители или други вредни елементи. Ако нанесете масло към края на вашия режим за грижа за кожата, то действа като бариера върху външния слой на кожата.</p> <p></p> <h3>Хидратирайте отвътре навън</h3> <p>Едно от нещата, които повечето хора забравят, са че повечето хора пренебрегват приема на вода. Ако искате здрава кожа, трябва да пиете много вода! Тя ни каза, че трябва да пиете минимум 2,5 литра на ден, ако искате да поддържате блестяща и сияйна кожа. На повечето хора това звучи като много вода, но ако случаят е такъв, вероятно не пиете почти достатъчно вода. Винаги носете голяма бутилка с вода със себе си.</p> <p>Пиенето на много вода също помага на тялото ви да се отърве от всички токсини, задържани в органите ви, включително в кожата. Някои дори съобщават за редуциране на акне, тъй като увеличават приема на вода, въпреки че проучванията около тези резултати са недостатъчни. Независимо от това, пиенето на повече вода определено няма да има отрицателно въздействие върху кожата ви!</p> <p>Надяваме се, че това ви помага да се чувствате уверени и готови да постигнете целите си за грижа за кожата. Като добавите само тези пет правила към вашия режим, можете драстично да подобрите вида на кожата си и да се изправите пред света с най-сияещия си вид досега.</p>

, , , , ,

Discountler Discountler

2023-03-12T09:18:58+02:00
Предоставяте ли отстъпка за тези продукти за грижа за кожата?
Сравнение на продукти